Aanmelden nieuwsbrief!


Volg ons!
Inloggen
E-mail adres:


Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten

Vragen?
Bel 0251 207420
Stuur uw vraag per email
betaalopties
Download NU onze folder:
folder
Bekijk onze blog:
grenzelozevrouwen

Leven in de schaduw

Leven in de schaduw
Auteur: Sacha de Boer
Uitgever: GVMedia
ISBN: 9789055993314
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 32,95
Excl. BTW: € 31,09
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

Wie in Afrika met albinisme wordt geboren, groeit op met vooroordelen, uitsluiting en de dreiging van geweld. Op uitnodiging van het Liliane Fonds reisde Sacha de Boer naar het Victoriameer in het noordwesten van Tanzania.

In de havenstad Mwanza en op het eiland Ukerewe ontmoette ze Sabato, Lightness, Shija en Nuru: vier jonge kinderen met albinisme.
Sacha de Boer trok enkele dagen met ze op en portretteerde hen en hun omgeving. Het leverde een aangrijpende fotoreportage op. Over sterke en veerkrachtige kinderen met eigen talenten en karakters, die door hun beperking noodgedwongen - letterlijk en figuurlijk - in de schaduw leven.

NBD Biblion recensie
Grootformaat boek met fotoreportages over vier albinokinderen in Tanzania. Fotografe Sacha de Boer, bekend als NOS-journaallezeres, trok in opdracht van het Lilianefonds enkele dagen met de kinderen op. De positie van albino's in Afrika is moeilijk. De witte, slechtziende 'duivelskinderen' worden vaak buitengesloten, soms zelfs vermoord. Het fonds begon met Human Rights Watch een speciaal project. Na het voorwoord van de fotograaf volgt een grote kaart van Afrika. Daarna zwart-witfoto's van de omgeving, het schooltje, de kerk, familie en klasgenootjes, docenten en portretten van de vier kinderen zelf. Vrijwel alle foto's zijn over twee pagina's afgedrukt. Tussendoor summiere info over albino's. Elke reportage wordt afgesloten met een langer artikel over de geportretteerde. Teksten in kleur, evenals de beginpagina's van de reportages. Afgesloten met een langer achtergrondartikel over albinisme in Afrika, onderzoek en opvangprojecten. De teksten zijn informatief en toegankelijk geschreven. De auteur is persvoorlichter van het Lilianefonds. Tot slot een biografie van de fotografe. Krachtig en teder fotodocument over een 'klein', maar schrijnend probleem.
 
Frits Baarda
inkijkexemplaar 1 inkijkexemplaar 2 inkijkexemplaar 3 inkijkexemplaar 4 inkijkexemplaar 5

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Let op: HTML-code is niet toegestaan!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: